Fásy Ádám különleges módon készíti el a karácsonyi halászlevét, amely nemcsak ízletes, hanem a hagyományokkal is szoros kapcsolatban áll. Először is, gondosan válogatja meg a friss halakat, amelyek közé a ponty és a harcsa is bekerül. A fűszerek és zöldsé
Elkészítési mód: A finomra vágott vöröshagymát zsíron megfuttatjuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a halaprólékot, az aprított paradicsomot, a zöldpaprikát, a petrezselyemzöldjét, sóval, borssal ízesítjük, majd felengedjük 1,5 liter vízzel, és egy forralás után közepes lángon két órán át főzzük, azután átpasszírozzuk. Rövid ideig pihentetjük, a zsírját a tetejéről leszedjük. Egy edényben a tejfölt, a mustárt, az őrölt babérlevelet és a citrom levét simára keverjük, majd az átpasszírozott lével összeforraljuk. Hozzáadjuk a menet közben kockákra vágott harcsafilét és 15 perc alatt készre főzzük. Tejföllel, paprikás zsírral meglocsolva, citrommal díszítve forrón tálaljuk.